A Kertváros kedvenc háziorvosa!

Népszerűségét egy-egy politikus is megirigyelhetné, bár tudjuk, hogy korábban önkormányzati képviselő is volt a kerületben, de árulja el mi a titka, hogy ilyen sokan szeretik Önt, mint Varga doktort, Cinkota háziorvosát?


Két éves korom óta vagyok kertvárosi lakos, itt nőttem fel, itt jártam iskolába ,"a Bélába " majd a Corvin Mátyásba. Míg az Orvosi Egyetemre jártam másodévtől "nővérként " dolgoztam a kerületi ügyeleten, ami természetesen csak részben hasonlított a mai nagyon profi kerületi ügyeletre . Sok az elmúlt évek híres professzora dolgozott itt, mint ügyeletes, hogy szerény kezdő klinikai fizetését kiegészítse. Sokat tanultam tőlük a kerület éjszakai sürgősségi ellátásában dolgozva . Az egyetemi évek után a kórházi munka, majd a belgyógyász szakvizsga következett. Vissza vágytam a kerületbe, ahol mindig is éltem. Szerencsémre Cinkotán ürült meg körzet, amit megpályázva - még egy év és - ötven éve, hogy betöltök. Rendkívül megtisztelő, ahogy fogalmazott, de nem népszerű vagyok, hanem a kerületből való vagyok. Ennyi év után sokan ismernek és, mint " hazait " megtisztelnek bizalmukkal.

Miért lett orvos? Miért vonzódott ehhez a szakmához? Mikor döntötte el, hogy a gyógyítás lesz a hivatása?

A véleményem szerint, senki nem születik orvosnak. A kezdeti vonzódás, érdeklődés, empátia az emberek problémái iránt, jó tanárok, jó osztályvezető főorvosok, akik irányítva terhelik orvossá azt, aki az akar lenni.

Mióta is praktizál a Kertvárosban?
Nem régen kaptam meg az aranydiplomámat , szeretném magam eldönteni meddig vagyok alkalmas háziorvosnak, jó diagnoszta vagyok.

Úgy hallottuk, hogy 2018/2019-ben állami és önkormányzati forrásból felújítják a Jókai utcai szakrendelőt. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő és Kovács Péter polgármester közös vállalása, hogy 20 munkanapra csökkenjen a várakozási idő, nem sürgős esetekben is. Ön szerint ezzel a fejlesztéssel ez a cél megvalósulhat?

Ez a fejlesztés már nagyon szükséges, egyrészt a kerületi lakosság növekedése, életkori arány változása, az orvostudomány lehetőségeinek növekedése miatt. .Ahhoz, hogy a lehetőségek valósággá váljanak az szükséges, hogy olyan diagnosztikai felszerelések kerüljenek a szakrendelőbe, amelyek sok budapesti kerület lehetőségeit is meghaladják. Ez pedig több mint jó, a kerület nagy szerencséje. Ehhez az kell, hogy olyan páros vezesse a kerületet, akikben az ambíció és a kreativitás párosul a lehetőségek kihasználásával, a kerület javára. Hiszem, hogy a sok beteg kedvét keserítő várakozási idő csökkenése, amin a kerület vezetése, a szakrendelő egésze már hosszabb ideje dolgozik, sikerrel fog járni.

A Kertvárosban kiemelt figyelmet fordítanak a háziorvosi rendelők fejlesztésére. Az Ön rendelője mikor kerül felújításra?

Cinkotának hosszú évek óta szüksége lenne egy korszerű rendelő építésére, mely hamarosan megvalósul, hiszen a rendelő dolgozói látták a tervrajzot, sőt kijelölték a helyet és még ebben az évben hozzáfognak az építéshez. Tudjuk, hogy mindenhez pénz kell, hallottuk a képviselő testület már szavazott erről. A régi Cinkota körül egyre épülnek a lakó kertek, sőt Cinkotán belül is nagy az építkezési kedv, betegek mindig voltak és lesznek már várjuk az építkezést mi is.

Általában csak panasszal fordulunk orvoshoz, és természetesnek vesszük, hogy meggyógyítanak. Előfordul, hogy valaki azért jön vissza, hogy megköszönje a segítséget?

Azért maradtam meg Cinkotán, mert szeretem az itteni embereket. Hallgatva néha a háziorvos kollégákat, hogy máshol türelmetlenebbek, vagy tiszteletlenek az orvossal, mondhatom a mi kis falunkban korrekt a viszony, békés, udvarias, dolgos emberek élnek erre felé.

Új mentőautót kapott a Mátyásföldi mentőszolgálat. Ez jelentheti azt, hogy hamarabb érnek a helyszínre a mentőszolgálatok mint korábban? Miben más az új mentőautó az elődeinél az egyszerű laikus számára?

A kerületi mentőszolgálati egység munkáját nagy elismerés övezi, hogy új mentőautó is került ehhez a néha valóban megterhelő feladathoz nagy öröm. Eddig sem volt panasz a gyorsaságra a szakszerű mentőmunkára, egy új autó jobb és több felszereléssel, a mentősöknek és a kerületnek is nagy segítség.

Mivel tölti legszívesebben a szabadidejét, amikor nem praktizál? Jut még egyáltalán ideje másra?

Az embernek mindig arra jut ideje, amit szeretne elvégezni. Nőnek az unokák, néha velük is kell lenni, örömmel nézem milyen okosak, szépek. Ha van időm mesét írok, van már néhány elismerő oklevelem. Ha jut idő még mindig szeretnék horgászni.

Milyen tervei vannak a jövőre vonatkozóan?

A tervem pedig az, hogy amíg az egészségem engedi dolgoznék.

https://szeretlek-kertvaros.blogstar.hu/./pages/szeretlek-kertvaros/contents/blog/48226/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?