Botrányos politizálás a Kertvárosban. Kell ez nekünk? Avagy mégsem?

Botrányos politizálás a Kertvárosban. Kell ez nekünk? Avagy mégsem?

Mindegyikünknek, akik nyomon követtük az elmúlt választásokat - legyen az önkormányzati vagy országos -, feltűnhetett, hogy idén a Kertvárosban eddig példátlan gyűlöletes és lejárató kampány zajlik. Legyünk őszinték: országos szinten ez senkit nem lep meg, de ahhoz azért nem vagyunk hozzászokva, hogy a kerületben, amerre járunk, az arcunkba fröcsögjön az egyik ellenzéki jelölt rendkívül visszataszító kampánymódszere. Elég gyorsan ki lehet találni, hogy Vajda Zoltánról van szó, aki tökéletesen elsajátította ezt az amúgy lenullázós, azaz, magyarul, az amerikai kampánystílust. Még a magyar politika több évtizedes mélységeit és magasságait megjárt rutinos politikusok szerint is - akik tudják, hogy a politikához kötélidegzet kell – rendkívül gyomorforgató, ami történik.

A Kertvárosban nagyon kevés kivételtől eltekintve működik a gesztuspolitika és az ún. gentleman agreement a politikai felek között: ehhez szükséges az, hogy tudja az ember, hogy a XVI. kerület érdekei miatt megéri együttműködni. Továbbá nem árt, ha az ember tisztában van azzal, hogy a politikai koordinátarendszerben körülbelül hol helyezkedik el. Sajnos a fent említett Vajda Zoltán ezzel nincs tisztában.

Mondjuk ki őszintén, hogy mi történik pár hónapja a XVI. kerületben:

Az 1-2% között mozgó EGYÜTT KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJÁNAK politikusa, Vajda Zoltán a pártja hangvételének megfelelő retorikát folytat, úgy kommunikálnak Juhász Péterrel nagy egyetértésben, ahogyan akkor sem lenne szabad, ha a bölcsek köve, de legalábbis a 2/3 birtokában lennének.

Kommunikációjukat tekintve látható az asszertivitás teljes hiánya, csak és kizárólag a manipuláció és az agresszió van jelen, legtöbbször hazugságokkal vegyítve. A kicsorduló gyűlölet, amit Vajda Zoltán érez a FIDESZ iránt, annyira elragadta a közelmúltban, hogy Szatmáry képviselő úr levadászásával fenyegetett, de látszik, hogy Vajdának semmi sem szent (értsd szószerint), még a DK-s képviselőtársát is megfenyegette, vagy teljesen alaptalanul megvádolta a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat igazgatónőjét.

Vajda Zoltán embereken és erkölcsi normákon felett álló személynek gondolja magát egy magasztos cél miatt, mely nem más, mint Orbán Viktor és a Fidesz leváltása.

Joggal merülhet fel a kérdés bennünk, akik ezt kívülről látjuk, hogy vajon legközelebb ki és mi fogja Vajda Zoltán szemét csípni, amiért újra felhatalmazva érzi magát a „bármiáron” viselkedésre. Milyen messzire képes még elmenni, és vajon hol van a megállj? Aki megnézi a Facebook oldalát, annak kétsége sem lesz arról, hogy mindig lesz morálisan lejjebb.

Szerencsére országosan jellemző az, hogy a Vajda Zoltán által képviselt viselkedést az ifjúságpolitikával foglalkozó szervezetek sorai közt szocializálódott fiatalok kb. 22 évesen legkésőbb elhagyják, miután túl vannak életük első pár tévés szereplésén és sajtótájékoztatóján, de sajnos Vajda úr szereplési mániája és egoizmusából adódó önteltsége ezt nem teszi lehetővé.

De vajon mik húzódhatnak egy 40 feletti ember ilyen szintű viselkedés deficitjének hátterében?

  • Vajda Zoltán előszeretettel szekálja a nála gyengébbnek gondolt személyeket, de ne legyen kétségünk, hogy ezek a projekciók saját maga gyengeségéről szólnak, semmi másról.
  • A nőkkel előszeretettel szeret(ne) kekeckedni, ez valószínűleg köthető gyermekkori traumákhoz, melyek az édesanyjával kapcsolatosak.
  • Imádja a prekoncepciói által előre lezongorázott előítélek miatt ledegradálni azokat, akiket magánál alacsonyabb rendűnek gondol. Semmi másról nem szól ez a viselkedés, csak az önteltségéről és mások teljesen indokolatlan lenézéséről.
  • Rendszeresen legyőzni akarja a vitapartnereit, nem pedig megegyezni és közös alapokra helyezni a vitás kérdést. Szintén senki másról nem szól a történet, csak és kizárólag Vajda Zoltán hatalmas egójáról. Nem véletlenül hirdeti magát „legesélyesebb jelöltként”.
  • Rendszeresen tegeződik vadidegen emberekkel. Miért ne tenné? Hiszen eszköznek tekinti a választópolgárokat, nem pedig egyenrangú partnernek, akikért szolgálatot vállal.
  • Zsebre rakott kézzel nyilatkozik. Általában azokra az emberekre jellemző ez, akik nem mondanak igazat, és Vajda hazugságaiból valóban számolatlanul kijutott a kertvárosiaknak az elmúlt időszakban.

A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült. Vannak ilyen emberek. Még ennél problémásabbak is. Mindenki ismer hasonló, kevésbé elviselhető természetű embert. Nem tisztje senkinek sem elítélni őket, de ahhoz elég sok közünk van, hogy egy ilyen ember kezébe adjuk-e szűkebb hazánk, a XVI. kerület országos képviseletét. Egy dologban biztosak lehetünk, Vajda Zoltán el fog menni szavazni saját magára most vasárnap, hát menjünk el mi is, és mondjuk el róla és a gyűlöletpolitizálásáról a véleményünket, lelkiismeretünk szerint bármelyik másik képviselőjelölt megválasztásával.

 

 

https://szeretlek-kertvaros.blogstar.hu/./pages/szeretlek-kertvaros/contents/blog/50833/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?